Ga naar hoofdinhoud

E-learning over houtcertificering

Hibin Opleidingen lanceert de nieuwe e-learningmodule ‘Basiskennis Houtcertificering’. Dit doet ze in samenwerking met het Houtopleidingscentrum (HOC). Beide ontwikkelen een serie e-learningmodules over hout.

De nieuwe module is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met de inkoop, verkoop, opslag en het transport van (gecertificeerd) hout.

Houtcertificering draagt bij aan wereldwijd verantwoord bosbeheer. Onafhankelijke keurmerken verzekeren dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Om houtproducten met een keurmerk te mogen verkopen, moet een bedrijf gecertificeerd zijn. Gecertificeerde ondernemingen kopen dan gecertificeerde producten of -materialen in bij gecertificeerde toeleveranciers. Vervolgens verkopen ze deze goederen aan hun klanten. Op deze manier krijg je een gecertificeerde handelsketen (‘Chain of Custody’).

Een belangrijk onderdeel van houtcertificering is de (aantoonbare) opleiding van medewerkers. Met hun nieuwe module haken Hibin en HOC hierop in.

Lees ook: Online leren over plaatmaterialen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer