Ga naar hoofdinhoud

Eerder stoppen met werken

Op verzoek van werknemersorganisaties FNV en CNV heeft de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) de zwaarwerktimmer-regeling opgenomen in de cao Timmerindustrie. Dit betekent dat het voor werknemers vanaf 65 jaar in de timmerindustrie mogelijk om vanaf 1 juli 2021 eerder te stoppen met werken. Deelnemers ontvangen vanuit het sectorfonds SSWT een uitkering.

De zwaarwerktimmer-regeling is ontworpen voor werknemers met een productiefunctie die vallen onder de cao Timmer. In het pensioenakkoord 2019 heeft het bedrijfsleven met de overheid afspraken gemaakt over het invoeren van een nieuwe pensioenregeling. Voor de instemming en draagvlak van de werknemersorganisaties zijn er in dat akkoord ook afspraken gemaakt. Onder meer over een minder snelle toename van de AOW-leeftijd en daarnaast het voor zware beroepen halen van de pensioengerechtigde leeftijd.

Binnen de cao Timmerindustrie is het nu mogelijk om vanaf 65 jaar te stoppen met werken. Het instromen in de regeling kan tot en met 31 december 2025.

Deelnamevoorwaarden zwaarwerktimmer-regeling

De mogelijkheden en voorwaarden zijn opgenomen in het onderdeel van de cao Timmerindustrie: zwaarwerktimmer-regeling. Hierin staat onder meer het volgende:

– op het moment van deelname is de leeftijd van 65 jaar bereikt;
– in de laatste 25 jaar voorafgaand aan deelname is de werknemer 20 jaar werkzaam in de timmerindustrie of in de bouw & infra;
– de aanvrager is werkzaam in een productiefunctie. Direct voorafgaand aan deelname en op peildatum 1 juli 2019 of op 1 januari 2020; 
– de werknemer stopt met werken en werkt niet tot het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd;
– hij of zij dient drie maanden voor deelname een aanvraag in bij SSWT en zegt de dienstbetrekking bij de werkgever op.

Het is de bedoeling dat de werknemer zelf nagaat of hij/zij voldoet aan de voorwaarden. Daarnaast moet hij/zij zelf een aanvraag indienen bij het sociale fonds van de sector, SSWT. Op sswt.nl is meer informatie te vinden voor zowel werknemer als werkgever.

BPF Bouw

Om te onderzoeken of de regeling aantrekkelijk is voor de medewerker, kan de werkgever hem wijzen op de mogelijkheid om aanvullingen op de uitkering vanuit pensioenrechten te laten berekenen. Dit kan hij zelf doen met de tool van BPF Bouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer