Ga naar hoofdinhoud

Eerste aanzet tot Tiny Forests

Het Weerter houtbouwbedrijf Lister Buildings heeft tien parkeerplaatsen omgetoverd tot een groene oase met daarop 380 jonge boompjes. Het markeert het begin van een plan om in elke nieuwe woonwijk die Lister bouwt, een Tiny Forest te planten.

Samen met IVN Natuureducatie en BTL Hoveniers legde Lister Buildings een Tiny Forest met buitenwerkplek aan. Werknemers kunnen nu op enkele meters van hun kantoor buiten werken, overleggen en pauzeren. Het minibos vormt de start van een meerjarige samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Lister Buildings.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor insecten en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.

Lister past in haar projecten een zelf ontwikkeld massief houten en remontabel bouwsysteem toe, bestaande uit modules en elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer