Ga naar hoofdinhoud

Eerste houten parkeergarage in de maak

Continental Car Parks heeft een concept ontwikkeld voor een energiepositieve multifunctionele houten parkeergarage. Volgens het bedrijf is de interesse voor houten parkeervoorzieningen groot. Ook dragen ze bij aan de aankomende energietransitie.

Het concept energiepositief, wat betekent dat het meer energie oplevert dan het gebruikt. De zonnepanelen op het dak worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden, maar ook alle andere functionaliteiten in de parkeergarage.

Eerste in Nederland

Continental Car Parks wil volgend jaar de eerste houten parkeergarage van Nederland in Schiedam realiseren. In de nieuwe parkeergarage is plaats voor 165 plaatsen voor auto’s en kunnen er 750 fietsen worden geplaatst, verdeeld over meerdere parkeerlagen. De parkeergarage wordt modulair en gemaakt van Europees grenenhout.

Het bedrijf liet door verschillende partijen onderzoek doen naar de haalbaarheid van een houten parkeergarage. Deze namen alle twijfels over onder andere belastbaarheid en brandveiligheid weg. Technisch gezien is een houten parkeergarage dus mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer