Ga naar hoofdinhoud

Eerste Rosenheim LIGNA.Conference afgelast

Foto: LIGNA

De eerste LIGNA.Conference in Rosenheim op 1 en 2 juni 2022 gaat niet door. Dit nieuwe live evenement in Duisland zou de houtbewerkings- en verwerkingsindustrie een programma vol productpresentaties en kennisuitwisseling bieden. Beursorganisatie LIGNA constateert dat zij nu geen volledig programma kan aanbieden door grote drukte bij deelnemende organisaties.  

“In dit stadium is het helaas niet mogelijk om een ​​evenement te organiseren dat voor alle deelnemende partijen bevredigend is”, zegt Stephanie Wagner, hoofd van LIGNA. “De nog steeds aanwezige effecten van de Corona-crisis en een aanhoudende aarzeling om tussen bedrijven te reizen spelen een rol. Vooral volle schema’s als gevolg van vele uitgestelde evenementen zijn ongunstige omstandigheden voor de eerste Rosenheim LIGNA conferentie.”

Bovendien verschuiven de prioriteiten van bedrijven als gevolg van verstoorde toeleveringsketens, materiaaltekorten en beschikbaarheid van middelen. Zo meldt de organisatie. De doelgroep van de LIGNA.Conference is momenteel druk met de uitdagende dagelijkse bedrijfsvoering, zodat er slechts beperkte capaciteit beschikbaar is voor een conferentie.

Volgend jaar

De onderwerpen van de conferentie worden meegenomen naar de komende LIGNA beurs in Hannover van 15 tot en met 19 mei 2023. Houtbewerkingstransformatie, Prefab-bouwprocessen en Green Material Processing zijn daar de focusonderwerpen. De thema’s gaan in op actuele ontwikkelingen in de sector en worden uitgedragen door exposanten en een aanvullend programma.

Houtbouw beurs

In Nederland werd ook de nieuwe HOUTBOUW beurs recent afgelast vanwege soortgelijke redenen. Beursorganisatie 54Events heeft deze beurs doorgeschoven naar 23 tot en met 25 mei 2023.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer