Ga naar hoofdinhoud

Eiken fineerkanten en meer

Fineerkanten van Ostermann zijn beschikbaar in vele varianten

Ostermann ontwikkelde een ruim assortiment fineerkanten voor de keuken- meubel- en interieurbouwer. Gefineerde meubels bieden diverse voordelen. Ten eerste zijn het tijdloze klassiekers. Daarnaast hebben ze een chique uitstraling door het hoogwaardige oppervlak. Ten opzichte van massief houten meubels zijn ze echter gunstiger geprijsd en bespaart de maker natuurlijke grondstoffen.

Eiken

Het assortiment van Ostermann omvat ongeveer twintig verschillende eiken varianten van Europese en Amerikaanse afkomst. De varianten verschillen onderling door onder meer de structuur en de kleur. Naast veel klassieke, standaard Europese houtsoorten zijn er tevens ‘exotische’ fineerkanten beschikbaar. Bijvoorbeeld Zebrano, Bamboe, Olijvenhout of Makassar.

Alle fineerkanten in de dikte 1, 2 en 3 mm zijn voorzien van primer. Dit draagt bij aan een eenvoudige verwerking, een betere hechting van de kanten een reductie van de hoeveelheid benodigde lijm.

Verder bestaat de keuze uit drie verschillende diktes. Kanten van 1 mm dik hebben een 2-laags fineer, kanten van 2 mm dik een 4-laags fineer en 3 mm kanten een 6-laags fineer. Het uit één fineerlaag bestaande dun fineer is aan de achterzijde met een vlies versterkt.

Verwerking

De fineerkanten zijn met gangbare kantaanlijmmachines of handmatig met witte lijm te verwerken. Op verzoek zijn de kanten ook voorgelijmd met smeltlijm verkrijgbaar of met een functionele laag voor de verwerking met verschillende nulvoegtechnologieën. Voor keuken-, meubel- en interieurbouwer die naast de standaardafmetingen 24, 33, 43 een andere breedte nodig hebben, snijdt Ostermann de kanten in de gewenste breedte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer