Ga naar hoofdinhoud

Esselink sterker in houtskeletbouw

Bouwcenter Esselink in Middelharnis eigent zich een steeds grotere rol toe in houtskeletbouw.

“Met twee timmerfabrieken hebben we een bijzondere samenwerking”, zo zegt commercieel directeur Geerd Simons (foto links). “Wij leveren materiaal en verkopen de houtskeletbouw. Zij leveren casco’s met prefab onderdelen en monteren deze. Met name voor de luxe woningbouw en projecten tot vijftig woningen leveren en monteren we daken.”

Algemeen directeur Taco van Dieren (foto rechts): “We werken heel sterk op relatie. We adviseren en soms sturen we, ook op bouwmethodieken. We versnellen en ontzorgen onze relaties en zo geven we hen de tools om meer productie te maken en duurzamer te bouwen.”

Renovatiebox

Simons: “De afgelopen jaren hebben we ons ook de rol van logistiek partner aangemeten. Wij schuiven graag in een vroegtijdig stadium aan tafel. Zo ontwikkelden we een Renovatiebox voor een bouwproject in hartje Gouda. Materiaal moest de binnenstad in op een plek waar vrachtwagens geen toegang hebben. Wij keken welke materialen nodig waren en daar hebben wij een box omheen getekend. Die stalen box konden we met een kleine vrachtwagen op het gewenste moment op de locatie leveren.”

Bouwbox

Van Dieren: “Bij grootschalige renovatieprojecten is planning erg belangrijk. In ‘no time’ moet er gerenoveerd zijn. De Renovatiebox zorgt ervoor dat alle benodigdheden just-in-time op de bouw komen. Daarnaast leveren we de Bouwbox, een soort grote, hufterproof kast waar alles in zit en met een hangslot erop. Als hij leeg is kan er een big bag met sloopafval in, de deuren gaan dicht en wij halen hem weer op.”

Het volledige artikel is te lezen in Houtwereld nr. 16 (18 oktober 2019). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer