Ga naar hoofdinhoud

Europese Eik, KVH en LVL in assortiment Lemahieu

Europese Eik, KVH en LVL in assortiment Lemahieu

Het assortiment van Lemahieu Group is verder uitgebreid met een voorraadprogramma Europese eik, KVH en LVL. Hiermee biedt het bedrijf een oplossing in constructiehout voor bijgebouwen en diverse andere houtbouwtoepassingen.

Europese eik

De naam ‘eiken’ geldt eigenlijk alleen voor bomen van het geslacht Quercus. Met die naam zonder toevoegingen, wordt hout van de Europese eik (Quercus petraea, de wintereik, of Quercus robur, de zomereik) bedoeld. De voorraad eik van Lemahieu is uitsluitend afkomstig uit Frankrijk. Dit staat voor het bedrijf synoniem aan een hoogwaardige en duurzame kwaliteit.

De voorraad omvat onder andere gordingen, ongeschaafd, in lengtes van 4 – 5 m, balken ongeschaafd tot 7 m, Zweeds rabat en planchetten geschaafd.

KVH en LVL

KVH of KonstruktionsVollHolz is een massief constructiehout met nauwkeurig gedefinieerde producteigenschappen (EN 14081-1). Typische constructies met KVH zijn stijlen, steunen en regels voor (houtskeletbouw) binnenwanden, waarbij nood is aan verhoogde maatvastheid of bredere secties dan SLS. De voorraad KVH is divers en varieert van 45 x 95 tot 100 x 280 mm.

LVL staat tot slot voor laminated veneer lumber; een gelamineerd fineerhout dat als technisch ontwikkeld houtproduct is samengesteld uit verlijmde fineerlagen. Afhankelijk van het type LVL lopen de fineren allemaal in de lengterichting of zijn sommige fineren kruislings verlijmd. De belangrijkste eigenschappen van LVL zijn de hoge sterkte, stijfheid, rechtheid en dimensionele stabiliteit.

Eigen machinepark

Het hout is naar wens ook bewerkt aan te leveren. Dit gebeurt op het Hundegger machinepark waarin een schaafbank brede secties en CNC bewerkingscentrum zijn opgenomen. Dit in combinatie met de interne studiedienst, is het bedrijf ook in staat projectvragen te onderzoeken die een kant-en-klare oplossing vereisen. Deze dienst is ook beschikbaar voor loonwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer