Ga naar hoofdinhoud

Evenement Houtbouw XL: De Houten Eeuw

Op dinsdag 7 juni organiseert Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een uitgebreid programma met keynote sprekers, breakoutsessies en exposities over de rol van hout in de transitie naar een duurzame bouw. Op welke manier kunnen biobased materialen bijdragen aan de woningbouw en klimaatopgave van ons land? Dit Houtbouw XL evenement, onder de titel De Houten Eeuw, is er eentje in een grotere reeks over Houtbouw. Het programma is vanaf 17 uur gratis te bezoeken.

In een keuzeprogramma met een indrukwekkende lijst sprekers wordt diep ingegaan op verschillende thema’s binnen bouwen met hout. Er ook gelegenheid om te netwerken tijdens het eten (op eigen kosten) en een borrel na afloop. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Pablo van der Lugt (TU Delft, Houtbouw Revolutie), Bob van der Zande (Metropoolregio Amsterdam), Hans de Groot (Taalkwadratuur) en Wouter van Twillert (Kirkman Campany). De verschillende onderdelen behandelen de volgende thema’s: Stimulerende regelgeving rondom houtbouw, De ideale houtbouwtender, Duurzaam Bosbeheer, De houten businesscase en Boeren voor de bouw.

Expedities

Als onderdeel van de Houtbouw XL-dag organiseert Pakhuis de Zwijger ’s middags al verschillende expedities naar houtbouwprojecten in Amsterdam. De architecten en beheerders van de gebouwen nemen je mee naar binnen en tonen het gebruik van hout en het algemene resultaat, of nemen je mee naar de bouwplaats om een kijkje te nemen in de ontwikkeling van het project. De excursies  gaan onder andere naar de projecten Stories, Hotel Jakarta en HAUT. Apart aanmelden hiervoor is noodzakelijk.

Gratis tickets reserveren en meer informatie over het programma ziet u hier.

Dit programma is live enkel fysiek te bezoeken in Pakhuis de Zwijger. Het programma is wel later online terug te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer