Ga naar hoofdinhoud

Examenexpo op HMC

Aansluitend op het Nederlandse themajaar ‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’ presenteert het Hout- en Meubileringscollege (HMC) ‘Nieuwe Meesters’. Zijn de examenstudenten van het HMC de meesters van de toekomst? Dat kunnen bezoekers op 9 en 10 juli beoordelen. Examenstudenten tonen dan hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan bedrijven, vrienden, familie, studenten en andere geïnteresseerden.

Eén van de afstudeerwerken is een salontafel van meubelmaker Sven Wenting. Dit meubelstuk bestaat grotendeels uit gefineerde driehoeken en diverse houtsoorten. De salontafel is geïnspireerd op het werk van Escher.

Timo Kruk en Nick van Straalen presenteren tijdens de expositie hun replica van een Zaanse gondel (zie foto). Dit scheepje is bekend van schilderijen van Monet en was vroeger veel te zien in de Zaanstreek.

Eerstejaars studenten van de opleiding Interieuradviseur hebben enkele examenstukken in een virtual reality-omgeving gezet. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf Sticky Lock een app (HMC-AR) waarin examenmeubels van studenten te plaatsen zijn in een augmented reality-omgeving. De meubels zijn dan 3D te bekijken in die ruimte.

De eindexamenexpo in Rotterdam is geopend op 9 juli van 15.00 – 21.00 uur en 10 juli van 13.00 – 17.00 uur.

De expositie in Amsterdam is voor publiek geopend op 9 en 10 juli van 15.00 – 21.00 uur.

https://hmcollege.nl/actueel/expo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer