Ga naar hoofdinhoud

Examenstudenten verzorgen online expo

Examenstudenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam sluiten normaal gesproken hun opleiding af door hun werk te presenteren tijdens de fysieke eindexamenexpositie. Vanwege het coronavirus doen ze dat dit jaar met een online expo.

Iedereen kan vanuit huis of werk de prachtige creaties van de eindexamenkandidaten bekijken. De studenten laten hun werk zien door middel van foto’s, schetsen, 3D-tekeningen, Virtual Reality en Augmented Reality. Zo komen de creaties echt tot leven.

Houten boot

Romy Blijleven volgde de opleiding Interieuradviseur en studeerde af met een opnieuw ingericht restaurant. Haar interieurontwerp veranderde een ouderwets bruin café in een restaurant met veel sfeer, uitstraling en meer gericht op jongeren. Het resultaat is te zien via Virtual Reality.

Stijn Wiering rondde de opleiding meubelmaker niveau 4 af en koos voor de afstudeerrichting botenbouw. Hij presenteert zijn houten boot in de online expo via Augmented Reality.

Interieuradviseur Myrna Melters toont in de online expo haar duurzame interieurontwerp in een voormalig kerkgebouw. Dit restaurant is deels zelfvoorzienend dankzij een eigen binnen-daktuin en gemeubileerd met tweedehands designerstoelen. Melters paste uitsluitend ecologische, duurzame en hoogwaardig verf toe.

De online expo is te bekijken via: https://expo.hmcollege.nl

Stijn Wiering met zijn creatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer