Ga naar hoofdinhoud

Experttafels gaan online door

Ondanks de coronacrisis vindt het Experttafelprogramma van Hibin gewoon doorgang. De deskundigen komen nu niet fysiek bij elkaar, maar werken online samen verder aan onderwerpen als primaire grondstoffen (waaronder hout).

De circa zestig experts komen uit de bouwmaterialenhandel en –industrie, maar ook uit sectoren als logistiek, financiën, overheid, duurzaam ondernemen, dienstverlening en onderwijs. Ze zijn nu bijna een jaar aan de slag.

In juni komen de Experttafels ‘Minder primaire grondstoffen’, ‘Data voor versnelling van de bouwsector’ en “Hindervrije Bouwlogistiek’ opnieuw bij elkaar. Zij werken hun projecten verder uit en presenteren hun voorlopige resultaten tijdens het Hibin-congres ‘Samen aan de Slag 2’ op 7 oktober.

Projecten

De Experttafel ‘Minder primaire grondstoffen’ werkt aan twee concrete projecten. Eén daarvan is een scholingsprogramma voor circulariteit richting alle medewerkers in de bouwtoelevering en/of klanten. Het tweede project betreft terugdringen van restmateriaal op de bouwplaats. Klik HIER voor een update.

Het bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie is waar de Experttafel ‘Data voor stroomlijning van de bouwsector’ zich voor inzet. Klik HIER voor een update.

Drie projecten staan er op de agenda van de Experttafel ‘Hindervrije bouwlogistiek’. Dit zijn: een logistiek concept voor kleinschalige projecten in binnensteden, de transitie naar Zero Emissie en tot slot cargopooling en randvoorwaarden voor logistieke samenwerking. Klik HIER voor een update.

Deelnemers uit de houtsector

Experts zijn onder andere afkomstig van Centrum Hout, TABS Holland (moederbedrijf van onder meer PontMeyer en Jongeneel), Verdouw Bouwproducten, Veris, 4Plus, Skantrae en Goedkoop Bouwmaterialen.

(foto: Verdouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer