Ga naar hoofdinhoud

Exportverbod voor Russisch hout in 2022

Rusland is al tientallen jaren een toonaangevende houtexporteur. Hier komt in 2022 mogelijk een einde aan. Het voorgestelde exportverbod zal onmiddellijke gevolgen hebben voor de wereldwijde handelsstromen van stammen en hout. China zal gedwongen worden nieuwe bevoorradingsregio’s te verkennen. Rusland zal ernaar streven de stammen in eigen land te verwerken tot hout en andere bosproducten.

Woud Resources International publiceerde hierover een focusrapport dat de belangrijkste handelspartners van Rusland belicht. Daarnaast gaat het in op de verwachte veranderingen in de wereldwijde handel in bosproducten als gevolg van het Russische verbod op de uitvoer van hout.

Eén reactie op “Exportverbod voor Russisch hout in 2022

  • Dit viel te verwachten: eerst afhankelijkheid creeren en dan de prijzen verhogen. Doen drugsdealers al jaren. Ik ben benieuwd wanneer de andere grote houtleveranciers volgen. Misschien het moment om te overwegen om, naast een FSC-keurmerk ook een keurmerk voor verwerking van hout in duurzame produkten in te voeren? Dus geen wegwerpproducten meer van hout en ook geen “meubels” die na 1 jaar kapot zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer