Ga naar hoofdinhoud

Extra financiering voor Technopark

Fryslân Werkt! zet zijn samenwerking met Technopark voort. Laatstgenoemde krijgt hiermee extra financiën om circa twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te gaan omscholen richting de timmerindustrie. Technopark doet dit al een langere tijd in de werkplaats in Heerenveen, maar dit is de eerste keer dat gemeenten en het UWV, via Fryslan Werkt!, hier geld in steken.

Door positieve ontwikkelingen op het gebied van industrieel produceren van woningen is binnen de timmerindustrie het aantal vacatures met 50% gegroeid. Daarnaast is er sprake van een toenemende vergrijzing en ontgroening. Het vinden van het juiste personeel is voor veel werkgevers dan ook erg lastig. Dit is één van de redenen waarom Technopark en Fryslân Werkt! samenwerken. In Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven, Leerwerkloket, onderwijs en sociale partners hun krachten gebundeld.

Vaste baan

Technopark is een vereniging van ruim twintig houtbewerkende en -verwerkende bedrijven in Noord-Nederland, die de instroom en vakopleiding van gekwalificeerd personeel wil waarborgen. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt volgen via Technopark een praktijkopleiding van drie maanden voor verschillende functies in de houtindustrie. Intussen behouden ze hun uitkering en zijn ze vrijgesteld van de gebruikelijke sollicitatieverplichting.

Technopark zet voor alle geslaagde deelnemers haar grote netwerk in om een baan in de timmerindustrie te vinden. Eerst met een uitzendovereenkomst of via een BBL-traject, maar met als einddoel een vast dienstverband. De afgelopen jaren kregen tientallen deelnemers op deze manier uiteindelijk een vaste baan in de houtindustrie.

Op de foto wethouder Friso Douwstra namens Fryslân Werkt! (links) naast Technopark-directeur Maarten Willemsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer