Ga naar hoofdinhoud

Finale Bouw OntwerpChallenge en Energie OntwerpChallenge

Finale Bouw OntwerpChallenge en Energie OntwerpChallenge

Op 16 juni is de finale van de Bouw OntwerpChallenge en de Energie OntwerpChallenge live te volgen via livestreaming op Youtube. In totaal doen er 125 studenten binnen tien studententeams mee afkomstig van tien verschillende scholen. In de finale strijden de teams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden die aangeven dat het een spannende strijd gaat worden zijn hieronder beschreven.

Als eerste het Tectum Dome dat ontworpen is door het studententeam van het Technova College uit Ede. Zij hebben het ‘Kantoor van de Toekomst’ ontworpen voor het World Food Center in Ede in opdracht van BPD Bouwfonds.

Technova studententeam ontwerpt Kantoor van de Toekomst op het World Food Center Ede

De Antea Group is opdrachtgever voor het studententeam Landstede uit Harderwijk. Zij ontwerpen een Eco-Flex ReUse Center voor Antea met als onderliggende vraag: hoe kunnen we meerwaarde halen uit (grond)stoffen en middelen? De circulaire doelstellingen van Nederland (en de EU) om materialen en grondstoffen in de kringloop te houden, zorgen ervoor dat steeds meer gemeenten omschakelen van de traditionele milieustraat naar een ReUse Center.

Landstede studententeam ontwerpt Flexibel Uitbreidbare Recycle/ReUse Centra voor gemeenten genaamd Eco-Flex

Tot slot een voorbeeld van het Scalda studententeam Vlissingen dat in opdracht van de provincie Zeeland en Nationaal Park Oosterschelde een circulair bezoekerscentrum ontwerpt. In de ontwerpopdracht is ook de omgeving cq. gebiedsontwikkeling meegenomen zodat het gebouwontwerp opgaat in de natuurlijke omgeving. Het Nationaal Park Oosterschelde wil zich in het bezoekerscentrum profileren als onderdeel van het Geopark Schelde Delta.

Scalda studententeam ontwerpt bezoekerscentrum voor Geopark Oosterschelde bij Neeltje Jans

Met dank aan

De organisatie spreekt zijn dank uit richting de opdrachtgevers. Vooral de tijd die gestoken is in de vele uren overleg en het beantwoorden van vragen. Eenzelfde woord van dank wordt gegeven aan alle bedrijven die hun expertise deelden met de studenten. Hun kennis en adviezen komen terug in de ontwerpen terwijl de digitale gastlessen toegankelijk zijn voor honderden studenten.

Tot slot een speciaal woord van dank richting de docenten die laten zien dat challenges based onderwijs het beste in studenten naar boven haalt. Dit zijn de docenten die jongeren inspireren om na te denken over de wereld van vandaag en morgen. Zij veranderen naadloos naar coach, facilitator en inspirator en laten studenten onderzoeken en ontdekken. Zij zoeken de aansluiting met buiten en zijn niet bang voor het avontuur. Tot slot geven zij de klimaatagenda inhoud.

Stemmen kan nog!

Stemmen kan nog tot 16 juni 10.00 uur. Om 13.15 start het finale programma dat vanaf 13.30 live is te volgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer