Ga naar hoofdinhoud

FNV polst leden over cao houthandel

Ook FNV Bouwen & Wonen is ontevreden over het bod van werkgevers in de onderhandelingen over een nieuwe cao in de houthandel. Eerder dreigde CNV Vakmensen al met acties in de houthandel. In vier online vergaderingen overlegt FNV deze maand met haar leden over vervolgstappen.

Werkgeversvereniging VVNH bleef tijdens het gesprek over een nieuwe cao op 17 februari bij zijn standpunt dat er in de houthandel vrijwel geen ruimte is voor een structurele loonsverhoging. Dat komt door stijgende inkoopprijzen, dreigende faillissementen van klanten en hoge transportkosten van grondstoffen.

De VVNH stelde enerzijds voorwaarden aan verplicht overwerk en ploegendienst. Anderzijds deed zij een loonbod van 1,5% in twee jaar tijd en een geringe eenmalige uitkering. Volgens de FNV is dat bod onvoldoende. Er blijft netto te weinig over en personeel bouwt er geen pensioen over op. Daarnaast telt een eenmalige uitkering niet mee als iemand in de WW terechtkomt.

FNV verwijst naar berichten dat het goed gaat met de omzet in de sector. Tussen 8 en 18 maart praat de bond tijdens vier videovergaderingen met haar leden over wensen en mogelijkheden.

Lees ook: Mogelijke acties in de houthandel

4 reacties op “FNV polst leden over cao houthandel

  • Chris Duivenvoorden

    Ik ben gepensioneerd, was wel eerder FNV-lid, en heb 33 jaar gewerkt voor PontMeyer/TABS Holland. Afgelopen 5 à 6 jaar een schandalig salarisbeleid, “boven“ cao, al die jaren geen cao-verhoging. Ik noem dit pure diefstal. Via een soort wurgbrief kon je in de jaren dat het slecht ging tekenen voor akkoord voorlopig geen cao-verhoging. De winst van TABS Holland is de laatste jaren enorm. Dit is dus een schandalig beleid over de hoofden van de werknemers.

    1. Ja Chris, dat klopt. Maar daar hebben de bonden ook ooit mee ingestemd.!! Nu wordt er voor de “boven cao-,ers” ook (weer) niets (vast gelegd) geregeld. Misschien wordt het eens tijd om de CAO eens volledig te vernieuwen. Deze is wel toe aan een opknapbeurt.

  • […] Lees ook: FNV polst leden over cao houthandel […]

  • Ron

    Ja Chris, dat klopt. Maar daar hebben de bonden ook ooit mee ingestemd.!! Nu wordt er voor de “boven cao-,ers” ook (weer) niets (vast gelegd) geregeld. Misschien wordt het eens tijd om de CAO eens volledig te vernieuwen. Deze is wel toe aan een opknapbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer