Ga naar hoofdinhoud

Foresco koopt fabrieken van Faber Halbertsma

De Faber Halbertsma Group verkoopt haar Nederlandse en Belgische productiebedrijven Faber Pallets, Phoenix Pallets, Packaging Partners (PPA) en Pasec aan de Belgische Foresco Group. Het vastgoed en alle productiemiddelen maken deel uit van de overname. De werkgelegenheid blijft volledig behouden.

De Faber Halbertsma Group is van oorsprong een palletproducent en ontwikkelde zich de afgelopen decennia tot een poolbedrijf. In Europa worden pallets en kisten verhuurd en hergebruikt via de vier poolorganisaties IPP, PRS, PAKi en vPOOL. Daarnaast bezit de groep een houthandel, genaamd Satim. De 720 medewerkers tellende groep draait een omzet van € 330 miljoen.

Foresco Group is een Belgische producent van op maat gemaakte pallets en houten verpakkingen en marktleider in industriële verpakkingen. Met de overname groeit Foresco’s omzet naar 125 miljoen euro. In België en Nederland staan vijfhonderd mensen op de loonlijst.

Geïnvesteerd en gereorganiseerd

Ingrid Faber, CEO van de Faber Halbertsma Group: “Wij hebben de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het rendement van de afzonderlijke productiebedrijven. Er is veel geïnvesteerd en gereorganiseerd, waardoor ze er op dit moment goed voor staan.” De onderneming focust zich vanaf nu bewust op de pooling van houten en plastic pallets, boxen en kratten in heel Europa.

Steviger positie

Jan Ponnet, gedelegeerd bestuurder van Foresco Group: “De overname van deze productiebedrijven verstevigt onze positie op de Belgische markt en brengt ons nu ook een significante positie in de Nederlandse markt. Zo bouwen we verder om de leidinggevende leverancier van houten pallets en verpakkingen in de Benelux te zijn.”

Lees ook: Naus Kisten & Pallets krijgt nieuwe eigenaar

Lees ook: Foresco neemt Group Royer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer