Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: hout(bouw) op de BouwBeurs 2023

Houtpaviljoen op de BouwBeurs

De BouwBeurs in Utrecht, die nog tot vrijdag 10 februari duurt, biedt veel voor de ’traditionele’ bouw. Hout zien we vooral bij de bekende houtbouwbedrijven en natuurlijk in het Houtpaviljoen waar de houtbranche zich verzamelt. Van een grootschalige beweging naar circulariteit in de bouw is betrekkelijk weinig te merken op de beursvloer.

Van oudsher is de BouwBeurs de plaats waar álle segmenten van de bouw samenkomen. Van leveranciers van domotica tot tegels en van bedrijfswagens en gereedschappen tot ontwerpsoftware. En de meeste van die leveranciers doen wel iets aan verduurzaming van hun productie of het verminderen van hun CO2-uitstoot. Maar circulaire initiatieven: aanbieders of inzamelaars van hergebruikt bouwmateriaal, bijvoorbeeld, waren er maar weinig.

Houtpaviljoen

Techwood: bankdrukken en Toverland

Techwood bood beursbezoekers een sportieve uitdaging met bankdrukken. Zelf werkt het bedrijf momenteel aan een nieuwe attractie voor Toverland.

Noesk

We telden er wel 5: gebouwen van houten gebinten van houtbouwers. Dit fraaie exemplaar is van Noesk.

Oude Hengel – binnen en buiten

Splintervrij zagen

Festool brengt in mei deze invalzaag op de markt die splintervrij zaagt door een extra instrumentje in de (langere) zool.

Isoleren met hout

Gutex biedt houtvezelisolatie (warmte en geluid) op basis van dennen- en sparrenhout voor nieuwbouw en renovatie.

Overal hout

Dat De Groot Vroomshoop een houten stand heeft, ligt voor de hand. Maar ook moederbedrijf, bouwer VolkerWessels kiest voor een houten stand. Het is duidelijk een trend. Elektronicaconcern Samsung (warmtepompen, luchtbehandeling) heeft bijvoorbeeld ook een houten huis op de stand.

Hout te koop, of het bedrijf

De jonge ondernemers van Soepel zijn eigenlijk ontwerpers en productontwikkelaars. Van de opleggers van fraké die tussen de planken liggen waarmee buurman Platowood zijn hout verduurzaamd (en die dus zelf ook verduurzaamd zijn) monteerden ze gevelbekledingsplaten. Ze ontwikkelden daar ook een apparaat voor. Soepel heeft dus een heleboel gevelbekleding te koop. Maar als iemand de productie wil overnemen dan valt er ook te praten.

Zwart schroeven

Het Amsterdamse schroevenbedrijf Woodies heeft een heel breed assortiment houtschroeven. Nieuw is zwart gecoat staal. Sterker en roestvrijer van rvs en zwart is een trendkleur in gevelbekleding.

Samen sterk

En natuurlijk was er het Houtpaviljoen, voor en door de houtbranche. Houtwereld vierde er dat het nu met Het Houtblad en De Timmerfabrikant in één familie zit en daarmee de hele houtsector bedient.

Eén reactie op “Foto’s: hout(bouw) op de BouwBeurs 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer