Ga naar hoofdinhoud

FSC Friday in teken van klimaatverandering en klimaatslim bosbeheer

Oproep aan bedrijven: doe mee met FSC Friday

Op 24 september is het weer FSC Friday. Een dag waarin FSC het bewustzijn wil versterken met betrekking tot het belang van verantwoord bosbeheer. Maar ook ten aanzien van de relatie tussen klimaatverandering en de conditie van bossen. Bovendien roept FSC bedrijven op hun stem te laten horen .

Dit laatste ondersteunt FSC met een pakket middelen waarmee bedrijven hun eigen communicatiecampagne kunnen verrijken. Het pakket omvat onder meer afbeeldingen, teksten en materialen ter promotie van FSC-gecertificeerde producten of FSC-certificering. Daarbij adviseert FSC: ‘Bespreek in uw communicatie de positieve impact van verantwoord bosbeheer op klimaatverandering.’

Suggesties

Ook levert FSC ideeën aan. Zo geeft de organisatie aan: houd interne of externe acties of evenementen en gebruik daarbij alle communicatiekanalen. Bijvoorbeeld social media, nieuwsbrieven en websites. Betrek bovendien alle mogelijke relevante partijen zoals scholen, retailers en andere partners. Of voer samen met FSC een project uit op het gebied van de belangrijkste Ecosysteemdiensten, biodiversiteit, waterbesparing, recreatie, herstel en koolstofopslag.

Door mee te doen kunnen bedrijven hun klanten op een originele en impactvolle manier op de hoogte brengen van hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Ze kunnen hiermee tevens laten zien hoe zij bijdragen aan de discussie over klimaatverandering en wat het effect van verantwoord bosbeheer hierop is. De FSC Friday acties zullen de duurzame positionering benadrukken en hopelijk leiden tot meer mensen die hun stem willen laten horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer