Ga naar hoofdinhoud

FSC groeit sterk in België

FSC Belgium heeft vorig jaar 46 nieuwe FSC-certificaathouders uit eigen land verwelkomd. Deze bedrijven bevinden zich in de hout- en bouwbranche, de grafische sector en de verpakkingsindustrie.

Bart Holvoet, directeur FSC België: “Opvallend is de sterke groei qua bedrijven die actief zijn met verpakkingen. Ook zien we FSC-certificaten opduiken in voor ons nieuwe sectoren zoals textiel, te weten viscose, of bij bedrijven die werken met natuurlijke latex of rubber.”

Momenteel zijn er 691 FSC-gecertificeerde bedrijven en vestigingen in België. Uiteraard verdwijnen er ook certificaathouders door fusies of stopzetting van de (FSC-gecertificeerde) activiteiten, of door al dan niet tijdelijke schorsing van hun certificaat.

Onderzoek

Aan een recent onderzoek van FSC International, de ‘Global Market Survey’, deden ruim vierduizend FSC-certificaathouders uit zo’n 95 landen mee. Driekwart van de respondenten gaf aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over hun FSC-certificering (20% neutraal, 5% niet tevreden). Circa 89% stelde dat een voortzetting van hun certificering een must is (10% onbeslist, 1% overweegt stop).

Vraag vanuit de markt (82%), concurrentievoordeel (56%), verwachtingen van klanten (78%) en het eigen duurzaamheids- en/of MVO-beleid (resp. 40% en 23%) blijken de belangrijkste redenen om FSC-gecertificeerd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer