Ga naar hoofdinhoud

FSC Internationaal voldoet aan eisen Rijks inkoopbeleid

FSC Internationaal voldoet bij herkeuring aan de eisen van het Rijks inkoopbeleid. Dat is de conclusie van de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC). Die heeft in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de vijfjaarlijkse herbeoordeling uitgevoerd.

Dit oordeel is het resultaat van een uitgebreide herbeoordelingsprocedure. FSC is beoordeeld tegen de criteria voor duurzaam bosbeheer, de handelsketen en vereisten voor het onderhouden van een certificatiesysteem. Om inzicht te krijgen hoe de FSC standaarden doorwerken in de praktijk, heeft TPAC vier FSC landenstandaarden beoordeeld, namelijk Duitsland, Indonesië, Gabon en Zweden. Onderdeel van de toetsing is een stakeholderforum waarbij TPAC belanghebbenden heeft uitgenodigd om hun kennis en ervaring over FSC te delen. De inbreng op dit forum heeft TPAC mee laten wegen in haar uiteindelijke beoordeling.

TPAC heeft de Staatsecretaris geadviseerd om FSC International te blijven erkennen voor het Rijks inkoopbeleid. Dit wordt van kracht als de staatssecretaris daartoe heeft besloten. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit zal plaatsvinden.

De commissie is in het leven geroepen, omdat de Rijksoverheid zichzelf heeft verplicht om alleen nog duurzaam in te kopen. De keuring van een certificatiesysteem door TPAC is daarom van belang voor al het hout dat gebruikt wordt in overheidsprojecten. Meer informatie over de huidige stand van zaken van de goedgekeurde systemen, als ook de publieke audit rapporten zijn te vinden via Beoordelingen – TPAC (smk.nl). Via deze link leest het FSC stakeholderforum rapport van 2022.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer