Ga naar hoofdinhoud

FSC streeft naar vermindering illegale houtkap in Oekraïne

De bosbeheersector in Oekraïne kampte al lang voordat de oorlog in februari 2022 uitbrak met immense problemen. Kwesties als corruptie, maar ook zwakke staatsinstellingen en bestuur zijn landelijke uitdagingen die het risico van illegaal gekapt hout in het land vergroten. FSC is zich bewust van deze risico’s en heeft verschillende maatregelen genomen om ze aan te pakken en te beperken.

Het afgelopen jaar zijn er 10 belangrijkste acties genomen om de kans dat illegaal hout uit Oekraïne in de FSC supply chain terecht komt te minimaliseren. Het doel van deze acties is om landen gerust te stellen dat het veilig is om FSC-gecertificeerd materiaal uit Oekraïne te gebruiken. Acties waarop vrouwelijk ondernemers uit Oekraïne hebben aangedrongen.

Het FSC team in Oekraïne heeft tijdens de oorlog onvermoeibaar doorgewerkt. Daarbij heeft zij zich soms moesten verstoppen in schuilkelders. Het resultaat mag er echter zijn en is uitgewerkt in tien stappen die uitgebreid zijn te lezen op de site (Engelstalig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer