Ga naar hoofdinhoud

FSC versimpelt projectcertificering

De FSC-standaard voor projectcertificering, de FSC-STD-40-006, is herzien. De inhoud is op enkele punten ingrijpend gewijzigd, wat volgens FSC Nederland kansen en mogelijkheden biedt voor (de certificering van) bouwbedrijven.

Vanaf nu is niet langer het project, maar het bedrijf gecertificeerd. Daarbij kan de bouwer kiezen voor doorlopende certificering en zo meerdere projecten onder FSC-keur opleveren.

“Deze standaard is heel geschikt voor bouwbedrijven die op projectbasis inkopen”, zo stelt FSC Nederland. “Zij moeten kunnen aantonen dat ze FSC-gecertificeerd materiaal voor het betreffende project hebben ingekocht en hoeven niet langer een jaarvolumebalans op te maken. De onderneming mag zelf bepalen hoe ze de inkoop aantoont, de standaard schrijft dat niet voor. Dit levert een flinke tijdbesparing op.”

Geheel of gedeeltelijk

Projectcertificering geldt ook voor bedrijven die onderdeel zijn van een FSC-groepscertificaat en/of van een multi-site certificaat.

Verder maakt de standaard zowel ‘volledige projectcertificering’ als ‘gedeeltelijke projectcertificering’ mogelijk. Bij volledige certificering moet al het hout in een project FSC-gelabeld zijn. Bij gedeeltelijke projectcertificering maakt de bouwer een opgave van de onderdelen die met FSC-certificaat zijn geleverd: bijvoorbeeld alle binnendeurkozijnen en buitendeuren hebben het FSC-keurmerk.

Klik HIER voor meer informatie

Eén reactie op “FSC versimpelt projectcertificering

  • Geweldig! Een uitkomst voor veel bouwbedrijven. DuraCert pakt dit snel op en gaat de groepscertificering mogelijk maken voor de kleinere bouwbedrijven en gaat advies geven voor de grotere bouwbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer