Ga naar hoofdinhoud

Geanimeerde bijeenkomst: Houtdiner 2023

Het weer zat mee en iedereen had er zin in. Het jaarlijkse Houtdiner, bedoeld als een bijeenkomst voor middenmanagement in de houthandel, was (weer) een succes.

Het hadden er van de organisatie wel meer mogen zijn, maar dat mocht de pret niet drukken bij de meer dan 60 mensen uit de houthandel die afgelopen vrijdag 15 september bij elkaar kwamen in De Kolenbrander, een uit restmaterialen opgetrokken restaurant in Breda.

Programmatisch mager

De deelnemers aan het Houtdiner kwamen van heinde en ver, Houtwereld sprak met mensen uit Noord-Holland en uit de Achterhoek, om maar twee windrichtingen te noemen. Programmatisch is er bij het Houtdiner weinig te houden: een heel kort openingswoord van één van de drie vrijwillige organisatoren was meteen ook de opening van het buffet. Dat was prima verzorgd met als hoofdbestanddeel een traditioneel vleesrijke barbecue.

Voor de ‘middenlaag’

Het Houtdiner is ontstaan vanuit het idee om middelmanagement, jongere functionarissen in de houthandel een mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten. Het zijn immers meestal de directeur-eigenaren van de houthandelbedrijven die naar de meeste overleggen en informatiebijeenkomsten van de brancheverenigingen gaan. Terwijl de ‘middenlaag’ van de ondernemingen veelvuldig met elkaar zakendoet en elkaar ook wel graag zou willen ontmoeten.

Netwerken

Die kans werd door de aanwezigen met beide handen aangegrepen, er onstonden doorlopend nieuwe kringetjes en één-op-één gesprekken, er werd volop genetwerkt. De organisatie houdt het voor goed mogelijk dat er ook volgend jaar weer een Houtdiner komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer