Ga naar hoofdinhoud

Geen brandveilige gevel meer zonder CE

Brandwerende deuren en ramen mogen vanaf 1 november 2019 alleen nog in de gevel worden toegepast als ze zijn voorzien van een CE-markering. De markt moet schakelen om aan deze nieuwe eisen te voldoen en veilige gebouwen op te leveren. Op donderdag 12 september presenteert Eisma Bouwmedia daarom het webinar ‘Geen brandveilige gevel meer zonder CE’, in samenwerking met de firma Reynaers. Deelname is gratis.

Het wel of niet hebben van een CE-markering is niet vrijblijvend. Het is een economisch delict om producten zonder CE te gebruiken voor categorieën waar die markering verplicht is gesteld. Maar erger dan dat is de aansprakelijkheid die hier uit kan voortvloeien. Zeker bij brandwerende ramen en deuren kan het een groot probleem zijn als er producten zijn gebruikt zonder de verplichte CE-markering.

Dat is een verantwoordelijkheid voor zowel (gevel)bouwers als ontwerpers en gebouweigenaren. De consequenties van de invoering van de CE-verplichting voor brandwerende ramen en deuren in de gevel, komen donderdag 12 september uitgebreid aan de orde in een webinar. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Eisen aan de gevel

Senior adviseur Gert van den Berg van DGMR bespreekt in het webinar de algemene eisen van brandveiligheid voor gebouwen en gevels. En wanneer moet een gevel, compleet met ramen en deuren, brandwerend zijn?

Certificatiemanager Harm van Dartel van SKG IKOB gaat in op CE-markeringen, certificering en kwaliteitssystemen.

Technisch manager Bert Maas van Reynaers Aluminium vertelt wat de CE-markering voor brandwerende ramen en deuren in de praktijk zal betekenen. Elke gevelbouwer die brandwerende deuren en ramen maakt, moet daarvoor gecertificeerd zijn. De systeemhuizen spelen daar een belangrijke ondersteunende rol in. Gevelbouwers die per 1 november niet gecertificeerd zijn, mogen geen brandwerende ramen en deuren meer produceren en moeten die bij gecertificeerde bedrijven gaan inkopen.

Gratis aanmelden

Het webinar ‘Geen brandveilige gevel meer zonder CE’ vindt plaats op donderdag 12 september van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Aanmelden is gratis en eenvoudig via: https://www.onlineseminar.nl/eismabouwmedia/webinar/25460/geen-brandveilige-gevel-meer-zonder-ce/#description

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer