Ga naar hoofdinhoud

Gevelschroef voor esthetisch verantwoorde verbinding

De kleine lenskop van de HECO-TOPIX-plus gevelschroef maakt een platverzonken bevestiging mogelijk.

Speciaal voor stevige schroefverbindingen die zichtbaar blijven, ontwikkelde Heco Schrauben de Heco-Topix-plus gevelschroef. Deze schroeven zijn uitgevoerd met een slanke lenskop waarmee verzonken en esthetische bevestigingen zijn te realiseren.

Daarbij is de verbinding zelf ook gegarandeerd. Het ‘MagicClose’ effect van de schroef trekt houten onderdelen spleetvrij samen. Dit zonder de noodzaak onderdelen voor te spannen of de schroefkop diep in het hout te verzinken.

Draadgeometrie

Opvallend is verder de kortere schroeflengte in combinatie met een bijzondere draadgeometrie. Hierdoor is het mogelijk met deze inschroeflengte alsnog een stevige bevestiging te creëren. Dit bespaart kosten en tijd tijdens de verwerking. Daarbij houdt het nieuwe bit de roestvrijstalen schroef stevig vast, zodat werken met één hand mogelijk is. Deze eigenschap is mogelijk door de exacte pasvorm van bit en schroef die het bedrijf ‘GripFit’ noemt.

Vakantiepark

De eigenschappen van de gevelschroeven zijn onder andere gebruik in het showcaseproject ‘Manoah – Häuser am See’ in Thüringen. In dit vakantiepark staat energie-efficiëntie in massief houten constructies centraal. De 21 duurzame vakantiewoningen zijn onder meer uitgevoerd met een geventileerde gevel, die stevig en esthetisch is bevestigd met de Heco-Topix-plus gevelschroeven.

Heco Schrauben is in Nederland vertegenwoordigd door Jac.Lowie & Zn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer