Ga naar hoofdinhoud

Gevraagd: nieuwe leden Werkgroep Vereisten voor Certificering van Duurzaam Bosbeheer

PEFC is op zoek naar belangstellenden om de tijdelijke ‘Werkgroep Vereisten voor Certificering van Duurzaam Bosbeheer’ te completeren. De oproep wordt wereldwijd gedaan onder leden van de conformiteitsbeoordelingsgroep, het maatschappelijk middenveld, klanten en consumenten.

Deze tijdelijke werkgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de norm PEFC ST 1004. Deze norm stelt de eisen vast voor certificatie-instellingen die PEFC-bosbeheercertificering uitvoeren en vervangt de huidige bijlage 6. Het werk aan de nieuwe PEFC ST 1004 is al ver gevorderd en zal naar verwachting de komende maanden resulteren in de afronding van het document.

Geschiedenis

De werkgroep (WG 2) is in 2016 gestart als onderdeel van het herzieningsproces van PEFC-normen. Samen met de ontwikkeling van het concept PEFC ST 1004 was het verantwoordelijk voor de herziening van de PEFC-groepscertificeringsnorm (ST 1002), die in november 2018 werd goedgekeurd. De WG zal het werk voortzetten dat al aan PEFC ST 1004 is gedaan.

Op dit moment heeft de werkgroep enkele vacante zetels. Om deze te vullen roept PEFC bedrijven op zich te melden zodat alle vereiste categorieën belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. Daarnaast om de ontwikkeling van ST 1004 te voltooien.

Een kandidaat nomineren

Voor de volgende categorieën is PEFC op zoek naar leden:

  • Conformiteitsbeoordelingsgroep (certificatie-instellingen, accreditatie-instanties, PEFC-schemabeoordelaars, consultants)
  • Klanten en consumenten (detailhandelsorganisaties, consumentenorganisaties, institutionele consumenten van bosproducten, inclusief overheden)
  • Maatschappelijk middenveld (wetenschap, milieu, sociale en andere belangengroepen)

Naast dit brede scala aan stakeholdersbelangen streven we ook naar een evenwichtige vertegenwoordiging van gender en regio’s in de werkgroepen. Alle aanmeldingen die voor 17 oktober zijn gedaan kunnen mee in de beoordeling.

Belangrijke gegevens

De eerste bijeenkomst zal eind november of begin december online plaatsvinden. Het zal naar verwachting over twee dagen plaatsvinden en alle WG-leden zijn verplicht om aanwezig te zijn. Daarnaast dienen leden voorafgaand aan de vergadering een aantal documenten te lezen en hun opmerkingen in te sturen. Begin 2022 is er een tweede bijeenkomst. Het doel van beide bijeenkomsten is om het werk dat de werkgroep al heeft gedaan af te ronden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer