Ga naar hoofdinhoud

Gezocht: projecten met duurzaam hout

Het team achter het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer roept bedrijven en organisaties op om voorbeeldprojecten aan te melden, waarin gecertificeerde houtproducten zijn toegepast. Aan de hand daarvan willen de convenantpartners laten zien wat de positieve impact is van de keuze voor gecertificeerd hout in projecten.

Met het gebruik van duurzaam geproduceerd hout red je levens! Deze boodschap moet volgens de convenantpartners bij veel meer mensen tussen de oren komen te zitten. Want het behoud van bos en het gebruik van hout draagt bij aan de klimaatdoelstellingen – en de risico’s van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) zijn aanzienlijk beperkt wanneer het om hout uit gecertificeerd bos gaat.

Projecten in meerdere sectoren

Ondanks de vele campagnes en artikelen over dit onderwerp, is duurzaam geproduceerd hout nog niet altijd de norm. Om daar verandering in te brengen, zijn de convenantpartners op zoek naar projecten in meerdere sectoren: van woningbouw en GWW-projecten tot en met meubelontwerpen en gemeentelijke bouwprojecten. Bij voorkeur gaat het om projecten die in 2019 in uitvoering zijn en in de loop van 2020 worden afgerond.

Artikelen

Het convenantteam verzamelt deze ‘best practices’ om daarmee actief artikelen in vakmedia en pers te publiceren. Daarin wordt de uitvoering van het project besproken rondom het toepassen van duurzaam geproduceerd hout: was het een logische keuze? Was het makkelijk verkrijgbaar? Hoe is het proces intern verlopen? Welke uitdagingen waren er rondom het duurzaam geproduceerde hout?

Aan de hand van praktijkverhalen van opdrachtgevers en leveranciers wordt aangetoond waar partijen tegenaan lopen, maar dat het wél kan. Daarnaast is te zien welke positieve milieu-impact het heeft als er gekozen wordt voor duurzaam geproduceerd hout.

‘Best practice’-projecten kunnen tot en met 20 oktober worden ingestuurd naar info@bewustmethout.nl.

Meer informatie staat op www.bewustmethout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer