Ga naar hoofdinhoud

Goed ‘doortimmerde’ cao

Nederlandse timmerfabrieken werken volgens een nieuwe cao. De opgeteld 11.000 personeelsleden krijgen twee keer meer loon. Ook zijn er afspraken gemaakt over zwaar werk.

De nieuwe cao heeft opnieuw een looptijd van 16 maanden: van 1 augustus 2020 tot en met 30 november 2021. “Met het afsluiten van deze cao kiezen wij ook in deze onzekere tijden voor stabiliteit en continuïteit”, aldus NBvT-onderhandelaar Michel Nijenhuis.

Twee loonstijgingen

Volgens Emiel Peper (CNV Vakmensen) ligt er na vijf rondes onderhandelen, nu een doortimmerd resultaat waarin veel zaken zijn geregeld. Tijdens de looptijd stijgen de lonen tweemaal. De eerste keer op 1 januari 2021 met een verhoging van 1,5 %, gevolgd door een verhoging met € 37,50 op 1 juli 2021.

Zwaar werk

De cao bevat afspraken over duurzame inzetbaarheid. Zo wordt het persoonlijke loopbaanbudget verruimd en krijgt een groot deel van de medewerkers de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. FNV geeft bij monde van Hans Crombeen aan dat de invoering van de zwaarwerkregeling recht doet aan het personeel van timmerfabrieken.

Lees ook: Zwaar werk blijft twistpunt in timmerindustrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer