Ga naar hoofdinhoud

Goede ervaringen met ergocoaches

Bij Deli Home zijn afgelopen jaar vijftien ergocoaches opgeleid. Ze begeleiden medewerkers in het magazijn en de productie, zodat zij op een verantwoorde manier omgaan met fysieke belasting in het werk. Hun klachten zijn duidelijk verminderd.

Elke dag gaat er bij de medewerkers van Deli Home in Gorinchem gemiddeld 7.000 kilo aan veelal houten woonproducten of bouwmaterialen door hun handen. Tegenwoordig helpen ergocoaches hun collega’s met tips en tricks om de juiste manier van bewegen onder de knie te krijgen en daardoor met minder lichamelijke belasting te werken.

Deli Home startte het project eind 2019 en ondertussen zijn vijftien ergocoaches intern actief, na te zijn begeleid door Buro voor Fysieke Arbeid. Doel is dat alle medewerkers in de logistiek en productie, met zo min mogelijk lichamelijke belasting hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Inmiddels blijken de medewerkers minder (rug)klachten te hebben. Bovendien worden de coaches ingezet bij de inrichting van bepaalde nieuwe werkplekken in het bedrijf, zijn er aanpassingen gemaakt aan machines en maakten zij samen met een andere afdeling afspraken over de hoogte van aan te leveren pallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer