Ga naar hoofdinhoud

Gooskens Hout opent deuren voor VMBO-scholieren

Gooskens Hout zet de deuren van haar vestiging in Hoogeloon binnenkort open voor leerlingen van het VMBO en de praktijkschool. Ze gaan er op zoek naar ‘pareltjes van arbeidskrachten’.

Gooskens Hout nodigt via social media belangstellenden uit voor de open avond op vrijdag 3 februari van 16 tot 19 uur. Studenten kunnen kijken bij logistiek, schaverij, expeditie en de zagerij. Gooskens biedt hen bijvoorbeeld een BBL-traject aan voor Machinaal Houtbewerker, niveau twee of drie. De opleiding én stage-uren worden betaald door Gooskens Hout.

Pareltjes van arbeidskrachten

‘De industrie, ook die in de Kempen, heeft een enorme behoefte aan vakkrachten, legt directeur Ine van Gerwen-Gooskens uit. ‘Ik ben er van overtuigd dat er een onontgonnen terrein aan pareltjes van arbeidskrachten hier buiten te vinden valt’, verklaart ze de motivatie voor alle open dagen. ‘Je moet daar als bedrijf tijd en energie in willen steken. Daar doen wij graag ons best voor.’

Gooskens hout

De oproep voor de VMBO-scholieren klinkt als volgt: ‘Doe jij VMBO of praktijkschool en wil je het hout in? Kom dan op vrijdag 3 februari naar de Gooskens-kijkdag bij Gooskens Hout in Hoogeloon. Wij openen onze deuren van 16:00 tot 19:00 voor scholieren (vrienden en familie zijn natuurlijk ook van harte welkom). Dit is een unieke kans voor scholieren om rond te lopen, te praten met (toekomstige) vakgenoten en kennis te maken met het ‘echte werk’. Ook hebben we nog een gave giveaway in petto…’

Kom dus kijken wat je bij Gooskens Hout allemaal kunt leren. Meld je aan door een mailtje te sturen naar leerbedrijf@gooskens.nl.

Gooskens Hout

Basisschool op bezoek

Gooskens nodigt regelmatig studenten uit, maar ook namen recent leerlingen van een basisschool een kijkje bij het bedrijf in Hoogeloon. Het ging hier om een groep leerlingen uit groep zes en zeven van basisschool Florent in Bladel.

Gooskens heeft afspraken met basisscholen, het Pius X-College in Bladel en het Summa College in Eindhoven voor regelmatige bezoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer