Ga naar hoofdinhoud

Groeiend vertrouwen in houtbouw

Volgens driekwart van partijen in de bouw wordt in 2030 – mogelijk – meer met hout gebouwd dan met beton en staal. Dit blijkt uit een rondvraag door Bouwkennis.

In het kader van circulariteit schetst Bouwkennis in haar rapport ‘Megatrends in de bouw’ de voor- en nadelen van verschillende ruwbouwmaterialen. Het gaat daarbij om hout, kunststof, metalen, isolatie, platdakbedekking en vloerbedekking.

In een enquête vroeg Bouwkennis welke materialen er in de toekomst worden gebruikt. Daarover bleken de meningen uiteen te lopen. Hout is de nieuwe trend, vooral in de woningbouw. Hout legt juist CO2 vast, terwijl beton behoorlijk bijdraagt aan de totale CO2-emissie. Toch komt houtbouw in Nederland nog weinig voor.

Architecten meest overtuigd

Ook reageerden de respondenten op de stelling ‘In 2030 wordt er meer met hout gebouwd dan met beton en staal’. Zo’n 18% denkt dat dit waarschijnlijk is. Volgens het overgrote deel is dit mogelijk (47%). Circa 35% van de ondervraagden acht het echter zeer onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren.

Architecten zijn er het meest van overtuigd dat houtbouw in 2030 vaker wordt toegepast dan bouwen met beton of staal. Ze worden in hun overtuiging gevolgd door de handel en bouwmanagement-, ingenieur- en adviesbureaus. De ondervraagde installateurs schatten deze kans het meest onwaarschijnlijk in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer