Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks wil meer houtbouw in Rotterdam

GroenLinks wil dat de gemeente Rotterdam duurzaam bouwen en houtbouw in het bijzonder gaat stimuleren.

Rotterdam heeft ambitieuze bouwplannen, tegelijkertijd is ook het streven om minder te vervuilen. Bouwen met traditionele materialen als baksteen, beton en staal is enorm vervuilend. Het zorgt wereldwijd voor ongeveer vijf procent van de CO2-uitstoot.

Opname in aanbestedingen

Raadslid Astrid Kockelkoren: “Bouwen met hout heeft veel voordelen: het is een duurzame, stille en snelle manier van bouwen. Constructies van hout zijn ook nog eens gemakkelijk te demonteren en te hergebruiken als dat nodig is. Kortom, een circulaire manier van bouwen waar de stad erg om zit te springen. Ik wil het stadsbestuur graag uitdagen om voorop te lopen in duurzame bouw. Eén van de mogelijkheden hiervoor is duurzaam bouwen en houtbouw op te nemen in de voorwaarden van aanbestedingen.”

Blij is Kockelkoren met het project Tree House, een nieuwe toren met houten plinten en balkons op het Delftseplein in Rotterdam, van initiatiefnemers PLP Architecture, ZUS en Provast.

Schriftelijke vragen

Klik HIER voor de schriftelijke vragen die GroenLinks heeft gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

(Foto: Tree House, PLP Architecture)

Eén reactie op “GroenLinks wil meer houtbouw in Rotterdam

  • Geert van Dijk

    traditioneel staan groen-links en de gemiddelde houthandelaar eerder tegenover- dan naast elkaar. Leuk te zien dat het ook ánders kan; dat de belangen (als je goed kijkt) eigenlijk voor 99% parallel lopen. Hoop dat eea voortgang kan vinden (en hoop ook dat GL nooit zal weten dat deze houthandelaar ooit ‘tropisch hardhout’ aan een kerncentrale heeft verkocht 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer