Ga naar hoofdinhoud

Grote overname in palletindustrie

Foresco Packaging heeft Group Royer overgenomen. Dankzij een omzet van 55 miljoen euro ontstaat hiermee de grootste aanbieder van op maat gemaakte verpakkingen in hout en karton in België en Zuid-Nederland.

De transactie mikt op een verdere consolidatie van de sector, waardoor klanten beter worden bevoorraad en de efficiëntie vergroot. Extra overnames worden nog overwogen.

De twee bedrijven vullen elkaar aan. Royer legt zijn focus op de machinale productie van maatwerkpallets. Foresco is sterk in kleinere series en dus vaak met de hand gemaakte pallets, kisten, kratten, hout-kartoncombinaties en bijhorende inpakdiensten. De gecombineerde groep produceert op jaarbasis ettelijke miljoenen stuks.

Synergie

Group Royer en Foresco Packaging blijven onafhankelijk van elkaar opereren, wel wordt synergie gezocht op het gebied van inkoop, transport en productie van klantspecifieke oplossingen. Alle fabrieken blijven opereren zoals voorheen. Bij Royer neemt – na een overgangsperiode – Willem Decramer de rol van CEO over van ondernemer Herman Wellens. De leiding van de groep en van Foresco blijft in handen van Jan Ponnet.

Dochterbedrijven

Foresco Packaging werd in 2009 overgenomen door Dynamica, het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. Het bedrijf zet jaarlijks 28 miljoen euro om en heeft vestigingen in Genk, Wilrijk, Valkenswaard (NL), Aarschot en Oostende. Er werken 150 mensen.

Ook Group Royer behaalt op jaarbasis een omzet van 28 miljoen euro. In de groep zitten Houtindustrie Royer, Houtindustrie Werner Libens, Verhoeven Pallets & Recycling en Smolders Houtindustrie (NL). Het bedrijf heeft vestigingen te Sint-Truiden (twee), Lommel en Valkenswaard (NL) en biedt werk aan 90 mensen.

(foto: Foresco)

Eén reactie op “Grote overname in palletindustrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer