Ga naar hoofdinhoud

Guus naar WK meubelmaken

Foto: HMC

Team NL is een groep van 29 Nederlandse jongeren die zich een jaar lang de beste van Nederland mogen noemen in hun vakgebied. Zij strijden van 22 tot en met 27 augustus in het Russische Kazan om de beste van de wereld te worden. HMC’er Guus van Velthuijsen neemt het daar op tegen dertig andere meubelmakers uit de hele wereld.

Guus, student aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC), behaalde in maart 2018 goud en werd Nederlands kampioen tijdens de Skills-wedstrijden. Hiermee bemachtigde hij een ticket voor de EuroSkills in Budapest, waar Guus een zesde plaats behaalde en een Medal of Excellence kreeg voor zijn bovengemiddelde score.

Werktekening en stapeltje hout

In maart 2019 ging Guus van Velthuijsen opnieuw de strijd aan voor een gouden plak tijdens Skills The Finals. Hij werd wederom Nederlands kampioen en gaat nu een niveau verder naar de WorldSkills in Kazan. Tijdens de wedstrijd moet hij in 22 uur tijd een meubel vervaardigen. Guus krijgt een werktekening aangeleverd en een stapeltje hout. Voor de rest is hij op zijn eigen vaardigheden aangewezen.

Guus is onlangs op het HMC geslaagd voor zijn opleiding meubelmaker op niveau 4. Hij vertrekt samen met Team NL naar Rusland. De WorldSkills in Kazan worden gehouden in de speciaal voor Skills gebouwde, gloednieuwe Kazan Expo. Aan de competitie met 56 wedstrijden doen meer dan 60 landen met meer dan 1.600 jongeren mee. Na de openingsceremonie begint Guus op 23 augustus aan de wedstrijd van vier dagen.

Je kunt Guus volgen op Instagram via guusteamnl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer