Ga naar hoofdinhoud

Half miljoen GND-labels

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel, zijn al een half miljoen deuren hiervan voorzien. Dat is een verdubbeling in ruim een jaar tijd.

Wie de QR-code op het label scant, ziet direct in welke zekerheidsklasse de deurkozijnset valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

 

Aan de hand van de QR-code, die zichtbaar is aan de scharnierzijde van de deur, is uit te lezen of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur/kozijnelementen gaat en welke gewaarborgde prestatiegarantie en levensreddende functies de deur biedt. Bovendien is de herkomst van de deur eenvoudig af te leiden. Dat is bijvoorbeeld handig om te weten bij onderhoud of herplaatsing van een deur.
Tijdens controles of inspecties, kan met één simpele handeling de prestatie en kwaliteit van de deur worden achterhaald en zijn de randvoorwaarden van de deur in de praktijk eenvoudig en snel te beoordelen.

 

Gebouweigenaren willen graag inzicht hebben of hun gebouw voldoet aan de wet- en regelgeving. Dit is belangrijk in de bepaling van de marktwaarde en onderlegger voor verzekeraars. De GND-labeling geeft op een eenvoudige manier toegang tot deze waardevolle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer