Ga naar hoofdinhoud

Harry Gras neemt afscheid van Gras Wood Wide

Harry Gras draagt symbolisch de sleutel van het bedrijf over aan zijn zoon Sven Gras.

Het personeel van Gras Wood Wide heeft oud directeur Harry Gras op vrijdag 15 juli in het zonnetje gezet om zijn afscheid te vieren. In december 2021 gaf hij het roer al over aan zijn zoon Sven. Sven is nu al de zesde generatie Gras die leiding geeft aan de Zaanse leverancier en producent van naaldhout en massief houten gevelproducten.

“Achtentwintig jaar nadat ik de onderneming heb overgenomen van mijn vader en oom, draag ik deze met gepaste trots over aan mijn zoon Sven. Dat is 43 jaar nadat ik er kwam werken. Sven is vanaf december 2021 algemeen directeur en tevens eigenaar van Gras Wood Wide en de daaraan gelieerde bv’s. Daarmee is hij de zesde generatie Gras die aan het hoofd staat van onze familieonderneming, die werd opgericht in 1868. We mogen dus wel spreken van een bijzondere gebeurtenis”, vertelde Harry Gras toen hij het stokje overdroeg. Het afgelopen half jaar was hij nog actief in de overgangsperiode, maar nu gaat Harry Gras min of meer met pensioen. Hij blijft, zoals dat in familiebedrijven gebruikelijk is, nog beschikbaar als adviseur zolang zijn zoon en nieuwe directeur Sven Gras dat wenselijk acht. Zeker gezien de huidige tijden in de houtbranche.

Sven en Harry Gras poseren op dezelfde wijze als Harry’s vader en oom jaren eerder.

Nieuwe directeur Gras Wood Wide

Sven startte zijn carrière in het hout als trainee bij een grote Canadese houtzagerij en heeft ook ervaring opgedaan bij een van de Finse leveranciers. Sinds 2013 is hij werkzaam bij Gras Wood Wide. Daarbij heeft hij zich verdiept in alle facetten van de producten en zich ingewerkt in de vele aspecten van het ondernemerschap. De laatste jaren heeft hij zich met name gefocust op de kant-en-klare gevelproducten. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat Sven, met zijn opgedane kennis en ervaring, de onderneming in deze bijzondere tijd tot verdere ontwikkeling zal gaan brengen”, aldus een trotse vader bij zijn pensioen.

Om het afscheid van Harry Gras te vieren heeft het bedrijf een Ducktrail gereden in oude eendjes met aansluitend een borrel en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer