Ga naar hoofdinhoud

HAUT – bouw gestart 21 verdiepingen tellende houten woontoren

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren gaat in opdracht van HAUT CV het project HAUT realiseren. HAUT wordt het hoogste hybride houten gebouw van Nederland, en een van de hoogste ter wereld.

HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid. De woontoren heeft 21 verdiepingen en wordt 73 meter hoog. Eind november start de bouw van dit iconische gebouw aan de Amstel in Amsterdam. Naar verwachting wordt HAUT begin 2021 opgeleverd.

Houten hoogbouwconstructie

HAUT is een baanbrekend project, dat laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft. Eerder dit jaar won het ontwerp voor HAUT al de International BREEAM Award 2018. Naar een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Team V krijgt HAUT een vernieuwende houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels: HAUT is een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen. 

De houthoogbouw heeft 52 luxe appartementen op een prachtige locatie mét een bijzonder uitzicht. Om de ambitieuze duurzaamheidsambities te waarborgen werken Lingotto en Team V samen met experts van Arup om zo alle mogelijkheden van hout als innovatief bouwmateriaal te benutten.

haut4

Toekomst

Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren: “Wij zijn erg trots dat wij op het gebied van engineering, ontwerp én realisatie een bijdrage leveren aan HAUT. De combinatie houtbouw, hoogbouw én de hoogste graad van duurzaam bouwen, maakt dit tot een bijzonder project. We kunnen hier samen met de partners laten zien dat we elk gebouw, dus ook een houten gebouw, slimmer kunnen maken. Bouwen in hout heeft de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer