Ga naar hoofdinhoud

Hefbare cabine

De ‘hefbare cabine’ is de meest recente toevoeging aan de serie veiligheidsproducten van Linde Material Handling.
De fabrikant van industriële trucks biedt optioneel een hefbare cabine aan, ontworpen voor zware heftrucks in de serie met een laadcapaciteit van 10 tot 18 ton. Met één druk op de knop kan deze cabine in minder dan tien seconden omhoog worden gebracht tot een maximale hoogte van 5,5 meter. Vanuit deze hoge positie heeft de chauffeur een vrij zicht en kan hij, zoals gebruikelijk, voorwaarts rijden. De hefbare cabine is bijzonder nuttig bij het stapelen van goederen, maar ook bij het wegzetten en ophalen van zware goederen, of wanneer een lading op een klein laaddok moet worden geplaatst, zoals bij de zijlaaddeuren van een vliegtuig.
Met deze nieuwe hefbare cabine kunnen chauffeurs vermijden dat zij achterwaarts moeten rijden als het zicht op de rijrichting wordt geblokkeerd. Hierdoor worden zij er niet toe verleid om de vorken en lading boven oogniveau te tillen om er onderdoor te kunnen kijken en voorwaarts te rijden. Bovendien wordt het risico op schade door botsingen, veroorzaakt door ladingen die aan de zijkant van de heftruck uitsteken, geminimaliseerd.
Als alternatief voor de hefbare cabine zijn de zware trucks van Linde ook leverbaar met een 180 graden roterende cabine.

http://www.motraclinde.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer