Ga naar hoofdinhoud

Herziene standaard voor gebruik van FSC keurmerk

Per 1 januari 2022 is de herziene standaard voor het gebruik van FSC keurmerken door certificaathouders van kracht. Deze standaard beschrijft de minimumvereisten en doet aanbevelingen voor het gebruik van de FSC-trademarks. Hierbij gaat het om regels voor het labelen en promoten van FSC-gecertificeerde producten, en om promotie van FSC-certificering door FSC-certificaathouders. De herziene standaard is nu ook voor het eerst in het Nederlands beschikbaar.

Houten producten worden gelabeld en gepromoot met de FSC-trademarks, waardoor consumenten in staat zijn een bewuste keuze te maken over het kopen van producten en materialen. Daarom is het essentieel dat de FSC-trademarks correct worden gebruikt. Dat klanten of het publiek niet misleid worden als het gaat om certificeringsclaims en de trademarks niet geassocieerd worden met kwaliteitsaspecten die afwijken van de FSC-normen.  

Het was nodig de ‘Strategy for FSC Mix Products and Controlled Wood’ te updaten na voorgestelde wijzigingen. Deze wijzigingen behelzen dat de tekst van het FSC MIX-label is aangepast en dat er nu standaard vermeldingen zijn om helderder te communiceren over ‘Controlled Wood’. In de vernieuwde standaard zijn deze punten opgenomen en is een fout gecorrigeerd in de kleurcodes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer