Ga naar hoofdinhoud

Hibin start omzetmonitor

De Hibin Omzetmonitor is officieel geïntroduceerd. BMN, Bouwcenter, Bouwmaat Nederland, PontMeyer/Jongeneel (TABS Holland), Raab Karcher, SAKOL, Stiho en 4 Plus doen al mee. Volgende stap is de opzet van de Hibin Assortimentsmonitor.

Nadat GfK had bekendgemaakt te stoppen met de Monitor Bouwgroothandel, verzochten concerns en inkooporganisaties hun brancheorganisatie Koninklijke Hibin een nieuw onafhankelijk instrument te ontwikkelen. Hibin sloot voor de uitvoering daarvan een raamovereenkomst met RMB Data Services.

Bij de betrokken inkopers van en groothandelaren in bouwmaterialen zijn cijfers verzameld met terugwerkende kracht tot januari 2018, op basis waarvan sinds september 2019 maandelijkse rapportages beschikbaar komen. De Hibin Omzetmonitor geeft de werkelijke omzetcijfers van in totaal 480 vestigingen en biedt daarmee een betrouwbaar beeld van de omzetontwikkeling.

Assortimentsmonitor

Volgende fase is de Hibin Assortimentsmonitor, dat een belangrijk instrument kan zijn in de samenwerking tussen groothandel en fabrikanten. Producenten kunnen op basis van de monitor beschikken over generieke maandelijkse omzetcijfers, prijsontwikkelingen en de verdeling van marktaandeel in hun productgroep.

Hibin en RMB Data Service organiseren een bijeenkomst op 25 februari, waar belangstellende leden en fabrikanten met elkaar bespreken hoe die Assortimentsmonitor eruit zou moeten zien.

Eén reactie op “Hibin start omzetmonitor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer