Ga naar hoofdinhoud

Hoge prijzen voor afvoeren houtmot

Naar aanleiding van een inventarisatie van branchevereniging CBM, hebben veel leden aangegeven dat er problemen zijn met het afvoeren van houtmot. Gesteld wordt dat de prijs de afgelopen tijd sterk omhoog is gegaan en dat een enkeling het houtmotafval helemaal niet meer kwijt kon.

CBM heeft contact gehad met de brancheorganisatie van de afvalverwerkers. ‘Er zijn meerdere redenen voor de sterke prijsverhoging”, aldus de meubel- en interieurbouworganisatie. “De vorige winter was vrij warm, waardoor er minder houtmot is verbrand. Verder zijn de arbo- en milieuregels voor het verwerken van houtmot voor afvalverwerkers strenger geworden, waardoor het lastiger is om te verwerken.”
“Een andere reden is dat er minder capaciteit is om houtmot te verbranden, omdat enkele centrales in Duitsland zijn gesloten. En ten slotte is een belangrijke reden dat er veel houtmot uit Engeland komt, omdat daar hoge heffingen zijn en weinig verbrandingscentrales. Dit alles heeft ertoe geleid dat er grote voorraden houtmot bij de afvalverwerkers liggen”, meldt de CBM.
De brancheorganisatie van de afvalverwerkers verwacht dat over enkele maanden de prijs weer wat zal dalen, omdat in Engeland binnenkort nieuwe verbrandingscentrales worden geopend. Verder zal de CBM onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn voor het verwerken van houtmot, al is dat niet iets waar op hele korte termijn resultaten van te verwachten zijn. (foto: Kara Energy Systems)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer