Ga naar hoofdinhoud

Hogere AAF van FSC voor verbeteren integriteit

De Forest Stewardship Council (FSC) staat op het punt de jaarlijkse administratievergoeding (AAF) voor 2022 sterk te verhogen. Dit geldt vooral voor de grotere bedrijven. Kim Carstensen, algemeen Directeur van FSC: “Aan de bosbeheerkant zal er helemaal geen toename zijn. Met de nieuwe AAF betalen de kleinste certificaathouders de kleinste verhoging en de grootste certificaathouder de grootste verhoging. Het is redelijk goedkoop om een miljardenbedrijf te zijn dat op het hoogste niveau is gecertificeerd.”

Zij vervolgt: “In 2014 is de AAF met 10-15% verhoogd. Op dat moment realiseerden we ons dat de marktwaarde van FSC voldoende was om een toename van die omvang te ondersteunen. Sindsdien hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat de marktwaarde dusdanig is gegroeid dat het een nieuwe verhoging rechtvaardigt.”, aldus Kim Carstensen.

Verbeteren integriteit

De inkomsten die de AAF genereert zijn onder meer bestemd voor het verbeteren van de integriteit van het FSC Chain of Custody (CoC) transactieverificatiesysteem. Keer op keer hebben media-exposés de zwakke punten van Chain of Custody aan het licht gebracht, die het mogelijk maakt om documenten te manipuleren, valse beweringen te doen en fraude te plegen. “We treden steeds vaker op tegen valse claims en fraude, maar zolang we pas achteraf over de nodige informatie beschikken, zal dit een langzame en omslachtige route worden”, meent Kim Carstensen.

Blockchain

Het huidige systeem stamt uit de jaren negentig en is volledig op papier gebaseerd. Inmiddels test de organisatie met blockchain en houdt zich bezig met nieuwe technologieën waarmee supply chains realtime zijn te volgen. Blockchain-technologie maakt het mogelijk om documenten op een digitale keten vast te leggen. Eenmaal opgenomen in de keten, kunnen documenten niet worden gewist of gemanipuleerd.

De nieuwe technologieën zijn gericht op het verzamelen van impactgegevens. Zo is momenteel de implementatie van een systeem gaande dat alle controle rapporten digitaal maakt. Ideaal voor wetenschappers om effecten van de certificering te onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer