Ga naar hoofdinhoud

Hoogste gebouw België in kruislaaghout

Woodskot wordt het hoogste kruislaaghoutproject van België. Onze zuiderburen bouwen het project om de explosieve groei van studenten in 2025 op te vangen.

Brussel verwacht dat er in 2025 bijna 10.000 studenten bij zullen zijn gekomen. Een flinke groei dus in de markt van de studentenhuisvesting. Met het project Woodskot komt er in Brussel ruimte voor 91 studentenwoningen en een oppervlakte van 2500m2.

Kruislaaghout

Opdrachtgever BPI heeft bewust gekozen voor het gebruik van kruislaaghout. Jacques Lefèvre, CEO van BPI: ‘Het feit dat we onmiddellijk na de ontvangst van de vergunning een koper hadden voor het volledige project, toont aan dat onze keuze om het gebouw in CLT te plannen de juiste keuze was. Deze technologie die snel groeit in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – red.) is voor een project van deze schaal zeer innovatief in België.’

Snelle bouw

BPI werkt voor Woodskot samen met architectenbureau Arter. De algemeen aannemer Cordeel heeft gekozen voor Laminated Timber Solutions als partner voor dit project.

Laminated Timber Solutions heeft via BIM (Building Information Modelling) gedetailleerde 3D-modellen gemaakt voor het project. Hierdoor zijn veel onderdelen te prefabriceren en kan het gebouw al in augustus van 2019 worden opgeleverd. Een zeer korte doorlooptijd voor zo’n groot project.

Na het in orde komen van de vergunning heeft BPI het project overgedragen aan Xior, specialist in de huisvesting van studenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer