Ga naar hoofdinhoud

Hotel Jakarta wint WAF-award

Hotel Jakarta heeft de ‘Best Hotel and Leisure – Completed Buildings’ prijs gewonnen op het World Architecture Festival (WAF) 2018. De award werd uitgereikt op dag twee (29 november) van het festival.

De architecten achter het 32 meter hoge Amsterdamse hotel werden geprezen om het ‘gebruikmaken van een modulaire houtconstructie en het behalen van een energieneutrale oplossing’, aldus de jury. Architect SeARCH reageerde verheugd op de winst: ‘We zijn vereerd dat de jury ons duurzame ontwerp en unieke hotel-concept op waarde wist te schatten.’

Het World Architecture Festival (WAF) is een groot, jaarlijks terugkerend, live architectuur-congres. Tijdens het festival worden de WAF-Awards uitgereikt. Deze prijzen zijn bedoeld om uitmuntende projecten in het zonnetje te zetten doormiddel van live presentaties aan het publiek. Er zijn diverse stands aanwezig van sponsoren en exposanten. Ook is er altijd voldoende mogelijkheid om te netwerken en te socialiseren met collega’s uit de architectuur.

Hotel Jakarta

Het houthoogbouwproject Hotel Jakarta werd op 28 juni 2018 geopend op het Java-eiland in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied. In het gebouw zijn verschillende houtsoorten verwerkt: kruislaagvuren en gelamineerd vuren, Vilam-lariks (voor puien en kozijnen) en bamboefineer voor wanden en vloeren.

Het gebouw is vervaardigd in opdracht van WestCord Hotels en ontworpen door SeARCH. In samenwerking met de Hortus Botanicus is in het atrium een subtropische tuin aangelegd en de exploitatie is energieneutraal. Hotel Jakarta is 32 meter hoog en het vloeroppervlak bedraagt 16.500 m2.

>> Meer informatie over Hotel Jakarta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer