Ga naar hoofdinhoud

House H in Starnberg

In het Duitse Starnberg is een bijzonder woonhuis neergezet. House H combineert esdoorn, iepen, lariks, zilverspar, glas, staal en beton.

HHF Architects bouwde in 2013 House D in Nuglar (vlakbij Basel). Dat project won sindsdien meerdere prijzen. House H is Starnberg is een groter broertje van het eerdere project en is ook bedoeld als huis, voor een gezin van vijf.

Verbinding

De open layout van de benedenverdieping van House H smelt naadloos samen met het omringende landschap. Aan de buitenzijde is de benedenverdieping van het project opgebouwd uit glas en reflectieve elementen van verchroomd staal. Een houten dek omringt het gebouw en zorgt voor verbinding tussen buitenwereld en binnenwereld.

Aan de binnenzijde is de vloer van de begane grond uit gepigmenteerd beton opgebouwd, met hoogteverschillen tussen de keuken, eetruimte en het woongedeelte.

Houtsoorten

De geïntegreerde houten meubelen en de gevelbekleding zijn bewust niet uit één uniforme houtsoort ontworpen. In de keuken wordt iepen gebruikt, op de gevel lariks en op de muurbekleding zilverspar.

Een trap van esdoorn leidt de bewoners naar de eerste verdieping. In dit bovenste gedeelte van het huis is lariks verwerkt als warme tegenhanger van het koud ogende beton. Op deze verdieping bevinden zich drie kinderkamers met een gedeelde badkamer en een ouderslaapkamer met een aparte badkamer.

House H is tot stand gekomen in samenwerking met architectenbureau Jacob & Spreng

Foto’s: Jonathan Sage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer