Ga naar hoofdinhoud

Hout draagt nieuwe entree Koning Willem I College

Nieuwe Architecten heeft onlangs de Europese Aanbesteding voor vernieuwing en uitbreiding van het Koning Willem 1 College in Den Bosch gewonnen. In het voorlopig ontwerp van het nieuwe entreegebouw is de hoofdrol weggelegd voor hout.

De mbo-school Koning Willem I College wil de diverse locaties binnen en buiten Den Bosch in het nieuwe gebouw aan de Onderwijsboulevard concentreren. Zodoende komen er twee campussen op loopafstand van elkaar. De tweede is de bestaande campus aan de Vlijmenseweg.

Hout duurzaam visitekaartje
De locatie aan de Onderwijsboulevard krijgt tevens een nieuw entreegebouw van zo’n 5.000 vierkante meter. Er wordt een aansluiting gemaakt met het bestaande gebouw en de patio wordt overkapt. De nieuwe entree krijgt een hoofdconstructie van hout. ‘Daarmee wordt het een duurzaam visitekaartje voor de Onderwijsboulevard,’ legt het Delftse Nieuwe Architecten op zijn website uit.

In de eerste fase wordt het entreegebouw gemaakt aan het voorplein van de Onderwijsboulevard. De nieuwe entree moet het college toegankelijker en zichtbaarder maken. In het atrium worden de verschillende afdelingen met elkaar verbonden.


Beeld: Nieuwe Architecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer