Ga naar hoofdinhoud

Hout- en meubileringscollege organiseert Brancheavond Houttechniek

Met het thema ‘Instroombevordering: zaaien en oogsten’ organiseert het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam op maandag 16 mei 2022 een Brancheavond Houttechniek. De avond voor bedrijven in de houttechniek staat in het teken van het opleidingsaanbod en de krapte op de arbeidsmarkt in de houttechniek.

Hoe komen we nu en straks aan goed en gekwalificeerd personeel? Welke stappen zijn gezet om de beginnend beroepsbeoefenaar op niveau te diplomeren? Hoe krijgen we onze BBL opleidingen aantrekkelijk(er) voor jongeren? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Duurzaamheid? Om deze vragen te beantwoorden nodigt het HMC de houttechniekbranche van harte uit van 16.30 tot 21.00 uur in Rotterdam, inclusief diner.

Instroom, duurzaamheid en werven

Sander de Jongh (docent BOL), Roeland Knol (docent BBL) en Jacqueline de Nooijer (manager HMC cursus & training) nemen de deelnemers mee in de huidige ontwikkelingen binnen de opleiding. Atto Harsta, co-auteur van het boek ‘De Houtbouw Revolutie’, vertelt u meer over het principe van biobased bouwen. Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de prefab mogelijkheden, de voordelen van Mass Timber en de toepassingsmogelijkheden van de laatste generatie houtproducten?

Marijn Schouten en Rozemarie Hendriks van Academie Suite sluiten de avond af en nemen de branche mee in het begrip ‘onboarding’. Hoe kunt u het best personeel werven en, misschien nog wel belangrijker, hoe zorgt u ervoor dat ze zich welkom voelen in uw bedrijf?

Programma

16.30 uur      Inloop met koffie en thee

16.45 uur      Ontwikkelingen opleiding Houttechniek: waar staan we?

17.15 uur      HMC Cursus&Training: wat doen wij voor de branche?

17.30 uur      Gezamenlijk diner

18.15 uur      Gastspreker Atto Harsta van PEFC: Tomorrow’s Timber Talk

19:45 uur      Gastsprekers Marijn Schouten en Rozemarie Hendriks van Academie Suite: ‘on boarding’

20:30 uur      Borrel, netwerken en napraten

Aanmelden voor de brancheavond Houttechniek kan nog steeds (ook na de genoemde 6 mei) via deze link op de website van het HMC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer