Ga naar hoofdinhoud

Houtbewerkingsmachinemaker Felder neemt meerderheidsbelang in EMC

De ook in Nederland actieve Felder-Group, met hoofdzetel in Oostenrijk, neemt een meerderheidsbelang in het Italiaanse E.M.C. De bedrijven werkten al langere tijd samen. Winst wordt vooral gezien in gezamenlijke innovaties op het gebied van houtbewerking.

E.M.C. is gevestigd in Imola en blijft ook onder eigen naam en vanuit die vestiging actief. Het bedrijf levert ook bewerkingsmachines aan de metaalindustrie en blijft dat doen. De Felder-Group in Halle, Oostenrijk, is fabrikant en wereldwijd leverancier van houtbewerkingsmachines voor houtbewerkers, timmerfabrikanten en tal van industrieën die hout als basismateriaal gebruiken.
Felder werkt al enige tientallen jaren samen met E.M.C., met nadruk op schuurmachines. Zowel bij de instapmodellen als bij speciaal op klantspecificaties gebouwde machines denken de ingenieurs van EMC mee. Felder heeft nu een meerderheidsbelang in het Italiaanse bedrijf genomen om af te zekeren dat aan de de toenemende vraag naar custom-made machines kan worden voldaan.

Op de foto: Alexander Felder (CMO Felder Group), Stephan Kuenzel (productmanager Felder Group Automatic Machines), Alberto Stagni, Lorenzo Baraccani, Giulio Baraccani (alle drie mede-eigenaar EMC), Ivano Coveri (CEO EMC), Tamara Felder (CMO Felder Group), Hansjörg Felder (CEO Felder Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer