Ga naar hoofdinhoud

Houtbouw: feiten en fictie

Twee experts, Pablo van der Lugt (TU Delft) en Joke Dufourmont (AMS Institute) schrijven een serie artikelen over ‘Houtbouw: feiten en fictie’. Hierin komen de meest hardnekkige misvattingen aan bod die de grootschalige toepassing van massahoutbouw in de weg staan. De voorbeelden worden gegeven aan de hand van voorbeelden, data en onderzoeksresultaten.

Green Deal Houtbouw MRA

Aanleiding voor het maken van deze serie is onder andere de Green Deal Hout Bouw. Deze Green Deal is van de Metropolian Region of Amsterdam (MRA) met 32 gemeentes, de provincie Noord Holland en Flevoland en de vervoersregio Amsterdam. Tijdens het ondertekenen van de Green Deal Houtbouw is er een boek uitgebracht. Dit draagt de titel ‘Houtbouwmythes ontkracht’. Het boek is gratis te downloaden (alleen in Nederlands).

Meer informatie

  • Lees hier het eerste artikel dat onlangs is verschenen bij AMS Institute (alleen in het Engels): Fact or fiction #1: Timber comes from far away and the processing and transportation causes a lot of CO2 emissions. Also, by relying on timber construction, we contribute to deforestation, while we need those forests in our fight to mitigate climate change.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer